YD25DDT vs YD25DDTi Nissan Navara D22

Tehnični pogovori, tehnična in splošna vprašanja...

Moderator: Moderatorji

Odgovori
Wolfec
Redkobesedni lenuh
Prispevkov: 1
Pridružen: 16 Okt 2017, 22:37
Avto: frontier

YD25DDT vs YD25DDTi Nissan Navara D22

Odgovor Napisal/-a Wolfec » 16 Okt 2017, 22:56

Pozdravljeni,

Zanimam se za nakup nissanovega pick-up-a in me zanima sledeče:

pod večimi imeni (navara, frontier, pick-up, NV300) se zanimam za model D22, ki pride v dveh izvedbah, od leta, če se ne motim, 98 do 00 je s "škatlastimi" lučmi in turbodizelskim motorjem YD25DDT s spec. "109 PS (80 kW) @4000 rpm", ki še ni common rail (ob pomoti me prosim popravite) naslednjik pa je zelo podoben s faceliftom- novim spredkom ter obnovljeno notranjostjo in motorjem: YD25DDTi s spec.98 kW (133 PS; 131 hp) @4000 rpm. Osebno sem želel prenovljeno verzijo, saj poleg lepšega (osebno) izgleda naj bi tistih dodatnih nekaj moči pripomoglo k precej boljši "poskočnosti" a opažam omenjeno težavo z nastalim ropotom pri ventilih oziroma naj bi motorni ležaji dobili "luft" ki nato vpliva na "tolčenje" ventilov (vse podatke sem bil povedan)... Nekaj se spoznam, a nisem noben mojster, zato iščem nasvet:

1. Je predhodni motor s sicer manj moči bolj zanesljiv?, dosega boljšo vzdržljivost?, kako je s porabo med omenjenima motorjema? in ali je možno v primeru obnove motorja ter zamenjavo ležajev in chip tuningom dosežti večjo moč v kolikor ne bi to lahko zopet imelo "zelo" slab vpliv na zanesljivost...

2. Sta modela brez in z faceliftom, kar se tiče ostalih stvari zelo podobna oziroma enaka (podvozje, roke, pogoni...), je možna tudi zamenjava prednjega odbijača, luči ter verjetno tudi haube za kompatibilnost...(sprasujem ker predhodnika trenutno lahko dobim v precej ohranjeni obliki)

Za vse deljene izkušnje ter znanje se v naprej zelo zahvaljujem.
Lep pozdrav

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta